Opkweek en bloemverwerking

Kwekerij Kok specialist in astilbes

Kwekerijk Kok is helemaal ingericht op het kweken en verwerken van de Astilbes als snijbloemen. In ons bedrijf gebruiken wij daarvoor de modernste technieken en kassen.

Opkweek

Het begin van de bloemen begint buiten, daar worden de kleine stekken in het voorjaar uitgeplant om in een jaar lang uit te groeien tot een volwaardige plant die later binnen in de kas te gebruiken is. Voor deze opkweek hebben wij een aantal bedrijven geselecteerd die hierin gespecialiseerd zijn. De volwassen planten komen in de winter bij ons op het bedrijf om vervolgens klaar gemaakt te worden voor de snijbloementeelt.
Onze kassen zijn voorzien van de modernste technieken. Doordat wij hier het klimaat helemaal kunnen regelen, zijn wij in staat om een heldere en kwalitatief goede tak te telen.

Bloemenverwerking

De oogst van de bloemen gaat op een zeer moderne manier, het product staat op hoogte uit de volle grond. Door middel van een automatisch systeem worden de bloemen naar een oogst ruimte gereden, hier worden de bloemen naar gelang de rijpte gesneden. De bloemen worden direct op een oogstband gelegd waarna de bloemen getransporteerd worden naar een bosmachine robot. Deze machine maakt van elke bloem een foto, aan de hand van deze foto worden vier sorteringen gemaakt en vervolgens automatisch gebost op elk gewenst aantal. Door dit systeem staat de bloem binnen vijf minuten op voedingswater, waardoor een optimale kwaliteit gewaarborgd is.

Contact

Onze producten zijn direct via ons of via onze exportpartners te verkrijgen. Heeft u vragen over de Astilbes of ons bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.