Duurzaamheid

Kwekerij Kok specialist in astilbes

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door het vervangen van onze oude kassen en vervangen door moderne Groen-label kassen voldoen wij aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en energie. Door deze en andere aanpassingen in onze werkwijze hebben wij diverse keurmerken, zoals MPS-A+ en On the way to PlanetProof verkregen.

MPS-A+

Het MPS keurmerk wordt voornamelijk gebruikt in de in de bloemen- en plantenhandel. De milieubeoordeling hangt af van het niveau: A+ is het strengst, C is het minst streng. Het keurmerk geeft aan hoe wij scoren ten opzichte van andere telers. Hierbij wordt gekeken naar onder andere bestrijdingsmiddelen en energie. Bij een hoge score, krijgt een teler het label A+.
MPS is een onafhankelijk keurmerk.

Planet-Proof

On the Way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk voor duurzame producten. Het keurmerk geeft aan dat het product duurzamer is geproduceerd en daarom beter is voor klimaat en dier. PlanetProof toont aan dat een teler het product zo heeft gefabriceerd dat het de aarde zo min mogelijk belast. Naast bloemen en planten, komt het keurmerk ook voor op zuivel, groenten, fruit, bomen en eieren.
Alléén boeren en tuinders die aan strenge eisen voldoen, mogen het keurmerk On the way to PlanetProof gebruiken. On the way to PlanetProof is een onafhankelijke partij.

Contact

Onze producten zijn direct via ons of via onze exportpartners te verkrijgen. Heeft u vragen over de Astilbes of ons bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.