over ons

Kwekerij Kok specialist in astilbes

Kwekerij Kok is gespecialiseerd in het jaar rond kweken van de Astilbe voor de snijbloem.
Door tientallen jaren ervaring zijn wij uitgegroeid tot een van de vooraanstaande kwekers op het gebied van de binnenteelt van Astilbes.

Door alles in moderne kassen op te kweken zijn wij in staat om een hoogwaardig product af te leveren die uitermate geschikt is voor export naar verre landen. Vooral de lichte en witte kleuren zijn onze specialiteit, deze zijn zeer geschikt voor bruidswerk of evenementen. Door diverse keurmerken kunnen wij dan ook wereldwijd leveren via onze exportpartners.

Opkweek

Het begin van de bloemen begint buiten, daar worden de kleine stekken in het voorjaar uitgeplant om in een jaar lang uit te groeien tot een volwaardige plant die later in de kas te gebruiken is. Voor deze opkweek hebben wij een aantal bedrijven geselecteerd die hierin gespecialiseerd zijn. De volwassen planten komen in de winter bij ons op het bedrijf om vervolgens klaar gemaakt te worden voor de snijbloementeelt.

Bloemenverwerking

De oogst van de bloemen gaat op een zeer moderne manier, het product staat op hoogte uit de volle grond. Door middel van een automatisch systeem worden de bloemen naar een oogst ruimte gereden, hier worden de bloemen naar gelang de rijpte gesneden. De bloemen worden direct op een oogstband gelegd waarna de bloemen getransporteerd worden naar een bosmachine robot. Deze machine maakt van elke bloem een foto, aan de hand van deze foto worden vier sorteringen gemaakt en vervolgens automatisch gebost op elk gewenst aantal. Door dit systeem staat de bloem binnen vijf minuten op voedingswater, waardoor een optimale kwaliteit gewaarborgd is.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door het slopen van onze oude kassen en vervangen door moderne Groen-label kassen voldoen wij aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en energie. Daarnaast hebben wij diverse keurmerken waaronder MPS-A+ en Planet-Proof.

Bestellen

Onze bloemen zijn wereldwijd te bestellen via onze exportpartners onder andere, Holex,Oz export, Byfod en EZ export.

Contact

Kwekerij Kok is gevestigd in Westwoud, slechts 35 minuten van Amsterdam. Heeft u vragen over onze Astilbes? Neem dan contact met ons op.